Uređaj za 3D-tiskane zdjelice za sitne SMD dijelov

Uređaj za 3D-tiskane zdjelice za sitne SMD dijelov

[Andrzej Laczewski] ima nešto veliko na umu za male dijelove, posebno SMD otpornike i kondenzatore. Ne govori mnogo o tom projektu, ali iz prototipnog trodjelnog tiskanog zdjela koju je sagradio kao dio nje, možemo pretpostaviti da će to biti prilično hladan projekt automatizacije.

Posude za zdjelu su uobičajeni uređaji u industrijskoj automatizaciji, koji se koriste za uzimanje hrpice dijelova kao što su matice i vijci, te ih prikazuju u jednom procesu, često s nekim orijentacijskim korakom, tako da su svi dijelovi na pravom putu. To postižu vibrirajućim djelovanjem kroz dvije osi, koje [Andrzej] ostvaruje s 3D-ispisanim ABS krakovima koji podupiru zdjelu. Proljetni trenutak krakova djeluje lagano zaobljenje zdjelice kad ga spusti elektromagnetska rana, tako da se dijelovi sletu na malo drugačije mjesto svaki put kad se posuda pomiče. Za dijelove na plitkoj rampi koji spiralno uvlače unutrašnjost zdjelice, to znači vožnju s jednim dosjeom na vrh. Zanimljivo je vidjeti kako mijenjanje frekvencije signala koji je poslan na zavoj utječe na hranu; [Andrzej] koristio je generator funkcija kako bi pronašao slatko mjesto prije nego što se namjesti na posvećenom krugu. Gledajte ga na djelu u nastavku.

Stvarno smo impresionirani inženjeringom koji je ušao u ovaj, čak i ako se pitamo što će vibracije učiniti SMD komponentama. Ipak, ne možemo čekati da vidimo ovo u gotovom projektu – možda će biti integrirana kao Arduino-fied zdjela .