Reciklirajte LCD zaslone u LED diod

Reciklirajte LCD zaslone u LED diod

Uvijek smo smiješni kad vidimo oglase za moderne LED televizore. Ovi televizori ne koriste LED diode za prikaz slike. Oni nisu ništa više od LCD zaslona s LED pozadinskim osvjetljenjem umjesto hladne katodne fluorescentne svjetiljke. [Akshaylals] imali su nekoliko LCD laptopa i telefonskih ploča koji su bili odsutni i odlučili ih reciklirati kako bi došli do LED dioda .

Većina panela osvijetljena je iz jednog ili dva ruba s trakom LED dioda. Moraš samo ukloniti traku i plastiku. Ako se pitate što sve one plastične listove rade, pogledajte videozapis [Engineer Guya], u nastavku.

[Akshaylals] se bojao da bi pokušavajući odgonetnuti površinske LED diode ih oštetiti pa je umjesto toga jednostavno rezati trake u manje komade. Kako bi pokazao korisnost LED dioda, napravio je neke velike 7-segmentne LED zaslone, koristeći dvije “slobodne” LED na svakoj strani svakog segmenta.

Neki super ljepilo i vruće ljepilo, zajedno s malim žicama, sve stavljaju zajedno. Samo biste željeli paziti na polaritet LED dioda koje možete provjeriti s ohmmetrom. Vjerojatno je dobra ideja da se uvjerite da rade prije nego što ih i zalijepite.

Za test, postoji LED ploča vozača koji omogućuje Arduino voziti cijelu aferu s 8 igle. Plan je da na kraju upotrijebite svijetli bijeli zaslon u projektiranju budilice.

Više ne prikazuje LED pozadinsko osvjetljenje bez LEDa, ali je moguće pretvoriti . Imajte na umu da OLED ploče su posve drukčije, tako da ih ne može proizvesti LED trak.