Izradite vlastiti prijenosni Arduino lemljenj

Izradite vlastiti prijenosni Arduino lemljenj

U ovom trenutku gotovo sigurno ste vidjeli jedan od tih prenosivih lemilica za piće, možda najbolje iskazan TS100, željezo s temperaturom reguliranom džepom koja se može dobiti za samo 50 USD od uobičajenih dobavljača u inozemstvu. Bez obzira jeste li osobno ljubitelj prenosivih glačala u usporedbi s stanicom za lemljenje, ostaje činjenica da su ti mali okovi sve popularniji kod hakera i proizvođača koji rade na proračunu ili u malom radnom prostoru.

Vjerujući da je imitacija najiskreniji oblik laskanja, [Electronoobs] je došao do DIY prijenosnog lemljenja koji avanturistički haker može izgraditi . Powered by ATMega328p izvukao iz Arduino Nano, ako nudi iste mogućnosti prilagodbe softvera TS100, ali po znatno nižoj cijeni. Ovisno o tome gdje ste izvor svojih komponenata, trebali biste moći graditi jedan od tih okana za onoliko malo koliko $ 15.

Željezo ima prilagođeno pojačalo termoelementa PCB i MAX6675 za mjerenje temperature vrha. Osnovno korisničko sučelje pruža dva tipka na PCB-u, kao i 128×32 I2C OLED zaslon. U budućoj verziji, [Electronoobs] kaže da će gledati u dodavanje neke vrste senzora za otkrivanje kada se željezo zapravo koristi i staviti ga na spavanje kada je neaktivna.

Sav je dobio iz zamjenskog željeznog željezničkog kolodvora, a prema [Electronoobs], vjerojatno je najslabiji element cjelokupne gradnje. Pretražuje zamjenske TS100 savjete, ali kaže da će morati redizajnirati njegovu elektroniku kako bi bio kompatibilan. Slučaj je jednostavna 3D tiskana afera, koja izgleda dovoljno čvrsta, no čini se da će se kasnije verzirati.

Vidjeli smo nekoliko pokušaja DIY lemljenja tijekom godina , ali moramo reći, ovaj je vjerojatno najprofesionalniji koji smo ikada vidjeli. Bit će zanimljivo vidjeti kako se buduće revizije poboljšavaju na ovom već snažnom početnom prikazivanju.