Google zabranjuje kripto rudari iz Trgovine Play

Google zabranjuje kripto rudari iz Trgovine Play

google-play-cryptojackers

Google zabranjuje nekoliko vrsta aplikacija iz Trgovine Play. To obuhvaća aplikacije koje imaju kriptočnu valutu kao što je Bitcoin, aplikacije usmjerene na djecu, ali koje sadrže teme za odrasle i aplikacije koje vam pomažu kupiti, prodati ili nabaviti vatreno oružje.

U travnju 2018. Google je zabranio proširenja kripto-miniranja iz Chrome web-trgovine. Iako su “proširenja sa svrhom povezanih s blokadnim proizvodima, osim rudarstva” i dalje dopuštena, kripto-rudari su zabranjeni. A sada je Google Play slijedio postupak.

Google zabranjuje više aplikacija

Prema najnovijem ažuriranju Centra za razvojne programere , Google više ne dopušta “aplikacije koje mijenjaju kriptoznanost na uređajima”. Međutim, tvrtka i dalje dopušta “aplikacije koje daljinski upravljaju miniranjem kriptovalute”. I tu postoji razlika.

Aplikacije koje će mala kriptotalnost koristiti vaš CPU, sa ili bez vašeg znanja. Međutim, aplikacije koje vam samo pomažu upravljati rudnicima kriptovalute više su administrativne prirode. Ipak, zabrana kripto-rudara izravno može uzrujati neke ljude.

Google je također pucao na “aplikacije koje privlače djecu, ali sadrže teme za odrasle”. To će biti kao odgovor na povećanje aplikacija koje koriste likove s crtom poput Elsa iz smrznute, ali sadrže slike i ideje koje nisu prikladne za djecu ,

Google je također zabranio “aplikacije koje olakšavaju prodaju eksploziva, vatrenog oružja, streljiva ili određenih pribora za vatreno oružje”. Iako je to vjerojatno uzrujana nekim ljudima, samo se Google štiti od povezanosti s potencijalnim zločinačkim aktivnostima.

Kvaliteta je također važna

Na općenitije napomenu, Google se također pušta na aplikacije niske kvalitete. Što znači aplikacije koje kopiraju sadržaj od drugih, prvenstveno aplikacije za posluživanje oglasa i aplikacije koje čak i ne funkcioniraju ispravno. Od kojih su previše na Google Playu.

Srećom za vas provodimo naše dane razvrstavajući dobro od lošeg. Pa zašto ne provjeriti naš sveobuhvatan popis najboljih Android aplikacija . Ona određuje najbolje aplikacije u širokom rasponu žanrova, tako da bi trebao postojati nešto za sve.

Pročitajte cijeli članak: Google zabranjuje kripto rudari iz Trgovine Play