ESP8266 Zelda srce reagira na Tweets

ESP8266 Zelda srce reagira na Tweets

Možda vam neće biti dovoljno da vam postane Hero of Time, ali ovaj komad Hylian interaktivne umjetnosti i dalje bi bio vrijedan dodatak vašoj sobi za igru. [Jeremy Cook] piše da nam govori o tome kako je sastavio ovaj 8-bitni stilski prikaz srca i ulazi u dovoljno detalja na hardverskim i softverskim stranama stvari koje ne biste trebali imati nikakvih problema prilagođavajući njegov dizajn za vlastite potrebe ,

Izgradnja je prilično jednostavna u cjelini, ali pretpostavlja da imate CNC za rezanje osnovnog oblika iz MDF-a. Mogli biste rezati oblik rukom, ako biste morali, ali ako nemate CNC, sljedeća najbolja stvar bi mogla biti 3D ispis slučaja. Potencijalno biste ga trebali ispisati u dva dijela desno u sredini, ovisno o tome koliko je vaš krevet. Bez obzira na način na koji stvorite slučaj, tada ćete morati izrezati oblik iz akrila da biste napravili lice.

U svakom slučaju, nakon što su komadići izrezani [Jeremy] dodaje Wemos D1 Mini, napajanje i neke crvene LED trake. On pruža dijagram ožičenja, ali to je prilično jednostavna stvar. S nekoliko 2N2222 tranzistora upravlja LED trakama desno od digitalnih igala ESP8266.

Na strani softvera postavlja se kontrola preko IFTTT putem Adafruit.io. Kada IFTTT vidi jednu od ključnih riječi na Twitteru, ona prosljeđuje poruku Adafruit.io koja u konačnici razgovara s ESP8266 i dobiva srce. Softver podržava tri stanja (uključeno, isključeno i pola) i daje dobar primjer osnovne implementacije internetske tehnologije na ESP8266 ako tražite neke inspiracije.

Čini se da se ovaj hack savršeno uklapa u projekt Zelda domaće automatizacije koji smo prošle godine pokrivali.