ESP8266 Internet kontrolirani LED dimm

ESP8266 Internet kontrolirani LED dimm

Ne postoji nedostatak rasprave o “Internetu stvari”, u velikoj mjeri usredotočen na sigurnost i pitanja o tome koliko je netko stvarno trebao biti u stanju uključiti svoju trijem svjetlost s druge strane planeta. No, dok se mnogi od nas još uvijek bore s realističnom primjenom gadgeta za elektroničke uređaje, postoje nesumnjivo oni među nama koji su pronašli načine da se ova tehnologija radi za njih.

Jedan takav euharistijski bhakta je [Sasa Karanović], koji piše da nam govori o svom vrlo impresivnom prilagođenom LED svjetlucajućem svjetlu zaslona temeljenom na ESP8266 . Umjesto da se oslanja na komercijalnog kontrolera rasvjete, on je osmislio vlastiti hardver i softver kako bi zadovoljio njegove specifične potrebe. S LED trakama koje se mogu kontrolirati pomoću bilo kojeg uređaja na svojoj mreži, započeo je raditi na Python skriptama koji mogu otkriti što radi na računalu i reagirati u skladu s tim. Na primjer, ako gleda film, svjetla će automatski zasvijetliti i vratiti se kad je završio.

[Saša] je dao sve datoteke potrebne za njegovu koraku, od Gerberovih datoteka za PCB, do Arduinovog koda koji radi na ESP-u. Kôd izvornog koda posebno vrijedi odjaviti, budući da je radio s puno slatkiša koje uvijek ne vidimo s projektima DIY. Od osiguravanja da ESP8266 dobiva rastavljivu DNS nazivu glavnog računala na mreži pomoću websocketa koji ažuriraju sve povezane klijente sa statusnim informacijama u stvarnom vremenu, on je doista puno posla dao što potpunije iskustvo.

Objašnjava u svom postu na blogu što treba urediti kako bi ovaj kod funkcionirao u vlastitom okruženju, a postoje čak i neki opisni komentari u kodu i korisni način otklanjanja pogrešaka kako biste vidjeli kako sve funkcionira. Uvijek je dobra ideja uzeti u obzir da netko drugi na cesti možda koristi vaš kôd; uzimanje nekoliko minuta kako bi se stvari jasno može spasiti ih satima spoticanja okolo u mraku.

Ako vam je potrebno više inspiracija za svoj projekt rasvjete ESP8266, provjerite ovaj kontrolor ambijentalnog osvjetljenja za dječju sobu ili ovaj profesionalni regulator rasvjete ispod kabineta .