Efekti rasvjete Arduino Powered Arcade Button

Efekti rasvjete Arduino Powered Arcade Button

Kao da već niste bili gadni zbog toga da li biste trebali izgraditi svoj vlastiti arkadni ormar, dodajte ovo na popis primamljivih razloga zašto biste trebali posvetiti nerazumnu količinu fizičkog prostora za igranje igara koje ste vjerojatno već dobili na emulaciji tvoj telefon. [Rodrigo] piše kako bi pokazao svoj projekt kako bi dodao neki njuh na osvijetljene tipke na svom arkadnom kontroleru . ( Google Prevoditelj )

Ožičenje za ovaj projekt je jednako lako kao što biste očekivali: gumbi se povežu s digitalnim ulazima na Arduino i LED diode na digitalnim izlazima. Kada Arduino kôd vidi da je gumb pritisnut, donosi odgovarajući LED pin i počinje fade out timer pomoću SoftPWM knjižnice [Brett Hagman] .

Važno je napomenuti da se stvarni USB sučelje izvodi samostalnim kontrolerom pa se ovdje Arduino koristi isključivo za vođenje svjetlosnih efekata. Što je kritičniji čitatelj mogao tvrditi da biste mogli učiniti oboje s jednim mikrokontrolerom, ali [Rodrigo] je bio u klasičnom “Koristite ono što ste dobili” situaciju, a već je imao USB kontroler na ruku.

Naravno, fancy lit arcade gumbi neće vam puno dobro, bez da im nešto staviti. Srećom smo pokrili neke fantastičan izgleda arkadnih ormarića kako bi vas inspirirala.