Custom ATTiny85 Board ovlasti djecu 'Light Show

Custom ATTiny85 Board ovlasti djecu 'Light Show

Često smo rekli da djeca s hakerima i izrađivačima za roditelje moraju biti neka od najsretnijih djece na svijetu. Dok se sva druga djeca moraju podmiriti za neku masovnu proizvodnju Toys „R” Us Amazone, imali su neke od najizglednijih projektiranih i izgrađenih igračaka i naprava na planeti. Uostalom, nema šanse da neki haker vrijedi za njihovu sol dati ništa manje od 110% za svoje dijete.

Slučaj je to RGB zvijezda noćna svjetlost koju je [Neočekivani Maker] izgradio za svoju djecu . Sama zvijezda je dovoljno jednostavna, samo osnovni oblik koji je ispisan u prozirnom PLA na njegovu Prusu i3. Impresivni dio je kako ga osvjetljava. Umjesto da stavite Arduino ili ESP8266 u njega, kao što smo vidjeli mnogo puta prije, sastavio je vlastitu prilagođenu ATTiny85 ploču posebno za upravljanje RGB LED trakama.

Ploča, koju naziva TinyDev, namijenjen je jednakoj debljini kao i LED diode NeoPixel stila kako bi se mogao uklopiti u uske prostore. On ga zalijeva na kraj repa svoje LED trake, dodaje fotoresistor tako da zvijezda može znati kada je vrijeme da se upali, a zatim zmije cijeli raspored kroz kanal otisnut u zvijezdi sama. Postoji baterijska posuda u sredini, ali to je u vezi s tim. To uistinu omogućava izuzetno čistu implementaciju LED trake, a um ne može pomoći, već početi razmišljati o zanimljivim mogućnostima kada možete postaviti kontroler u isti prostor kao i sami svjetla.

[Neočekivani tvorac] učinio je TinyDev potpuno otvoren izvor za svakoga tko želi izgraditi vlastiti, ali je također dostupan i na Tindieu ako želite da se netko brzo igra . Ako ste željeli upaliti malu sobu s nešto više mainstream metoda, također smo to pokriveni .