Bljesak tipke za odabir i mjesto

Bljesak tipke za odabir i mjesto

S 3D ispisom, jeftinim CNC strojevima i velikom raznovrsnošću hardvera koji su dostupni ovih dana, stvarno kontrolirane ploče koje izgledaju gladak postaju uobičajene. Posebno nam se sviđaju oni lijepi pokazatelji s kromiranim okvirima i odgovarajući gumbi s LED pozadinskim osvjetljenjem; oni stvarno mogu napraviti izjavu na ploči.

Nažalost, za [Proto G], LED-ovi u njegovom pokazatelju izbora bili su samo dosadni stare jedinice u jednoj boji, pa ih je zamijenio i napravio ove RGB indikatore koji se mogu adresirati . Zaliha svjetiljki nisu jeftine jedinice, ali imaju određeni izgled i dovoljno su velike da dopuste prostor za malo izmjene. Izvorni gutovi uklonjeni su Dremelom kako bi napravili mjesta za Neopixelovu ploču. [Proto G] je htio spustiti ploče na vijke, pa je morao prilagoditi blokove od 3,0 mm koji su imali pri ruci na ploči od 2,54 mm na ploči Neopixela, ali to je zapravo došlo niže nego što bi razmišljati. S malim vrućim ljepilom da se sve lijepi zajedno, on sada ima potpuno adresirane pokazatelje koji se mogu spojiti na licu mjesta i zauzimaju samo jedan GPIO pin.

Ovi pokazatelji i lijepo izgleda ploča su na je dio delta pick-i-mjesto robota graditi [Proto G] radi neko vrijeme. Imao je i neke zanimljive strane projekte, poput najlikvidnijeg digitalnog sata na svijetu i olakšavanja ESP32 postavljanja za krajnje korisnike . Dok volimo sve njegove stvari, ne možemo čekati da napišemo završnu deltu.